Πέμπτη 28 Φεβρουαρίου 2013

ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΦΑΡΜΑΚΕΙΟ – ΙΑΤΡΕΙΟ ΒΥΡΩΝΑ


ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΦΑΡΜΑΚΕΙΟ – ΙΑΤΡΕΙΟ ΒΥΡΩΝΑ

Από το Γραφείο Δήμαρχου εστάλη με το ταχυδρομείο επιστολή προς τους Πολίτες του Βύρωνα στη διεύθυνση Ελλησπόντου 12. Στη διεύθυνση αυτή δε στεγάζονται οι Πολίτες του Βύρωνα αλλά το κοινωνικό φαρμακείο – ιατρείο Βύρωνα.
Ενημερωθήκαμε για την εν λόγω επιστολή από το κοινωνικό φαρμακείο– ιατρείο. Κατά την ανάγνωση της επιστολής παρουσία μελών του κοινωνικού ιατρείου - φαρμακείου διαπιστώσαμε ότι το περιεχόμενό της αφορούσε το κοινωνικό φαρμακείο - ιατρείο.
Οι Πολίτες του Βύρωνα επιστρέψαμε την επόμενη ημέρα, Παρασκευή 4/1/2013, την επιστολή στο γραφείο Δημάρχου.
Η επιστολή υπογράφεται από το Δήμαρχο κ. Χαρδαλιά, τον Αντιδήμαρχο Πρόνοιας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης ιατρό κ. Γώγο και από τον Αντιδήμαρχο Υγείας ιατρό κ. Μαργαρίτη.
Μας προξένησε όμως αρνητικά συναισθήματα το περιεχόμενο της επιστολής γιατί η Δημοτική Αρχή ζητάει ουσιαστικά το κλείσιμο του κοινωνικού φαρμακείου – ιατρείου καθώς όπως αναφέρει δεν έχει άδεια λειτουργίας.
Για την πληρέστερη ενημέρωση των συμπολιτών μας δημοσιεύουμε την επιστολή του Δήμου, την απάντηση που εστάλη από τους Πολίτες του Βύρωνα καταθέτοντας ορισμένα ερωτήματα που ζητούν απαντήσεις.
Α) Από πότε και με ποια θεσμική αρμοδιότητα η Διεύθυνση Υγείας και Πρόνοιας του Δήμου ελέγχει τη λειτουργία των κοινωνικών ιατρειών;
Β) Το αντίστοιχο κοινωνικό φαρμακείο που λειτουργεί ο Δήμος έχει άδεια λειτουργίας και αν ναι, ποιος φορέας έχει εγκρίνει την άδεια;
Σε μια δύσκολη εποχή για την ελληνική κοινωνία, εξ αιτίας των βάρβαρων πολιτικών που ασκούνται, χιλιάδες συμπολίτες μας έχουν
ανάγκη από φάρμακα, ιατρική φροντίδα αλλά και από κάθε άλλη κοινωνική στήριξη. Είναι δυνατόν η Δημοτική Αρχή του Δήμου Βύρωνα να επιδιώκει το κλείσιμο του κοινωνικού φαρμακείου – ιατρείου που προσφέρει δωρεάν φάρμακα και ιατρική φροντίδα σε εκατοντάδες άνεργους και ανασφάλιστους συμπολίτες μας; Την ίδια ώρα ακόμα και το Κέντρο Υγείας Βύρωνα υπολειτουργεί αδυνατώντας να εξυπηρετήσει τις ανάγκες των συμπολιτών μας όπως έκανε στο παρελθόν.
Η Δημοτική Αρχή αφουγκραζόμενη τα προβλήματα της κοινωνίας οφείλει να στηρίζει πρωτοβουλίες ανεξάρτητων ομάδων πολιτών που δραστηριοποιούνται και αναπτύσσουν κοινωνικές δράσεις προς όφελος των πολιτών και να παρέχει σε αυτές στήριξη και βοήθεια για τις δράσεις αυτές.
Δυστυχώς η Δημοτική Αρχή αρνείται να δεχτεί την αξία που έχει η αλληλεγγύη μεταξύ των πολιτών ιδιαίτερα σε περιόδους όπως της σημερινής οικονομικής κρίσης, που χιλιάδες συνάνθρωποί μας χάνουν την δουλειά τους, κλείνουν το μαγαζί τους, χάνουν το δικαίωμα στην υγεία, την παιδεία, την πρόνοια ακόμη και στη διατροφή.
Αντιλαμβανόμαστε ότι η Δημοτική Αρχή και διάφοροι πέριξ αυτής, ενοχλούνται γιατί στην πόλη οργανώθηκαν και αναπτύσσονται δραστηριότητες, διάφορες κοινωνικές πρωτοβουλίες αλληλεγγύης από ανεξάρτητες συλλογικότητες, οι οποίες παρέχουν δωρεάν υπηρεσίες έχοντας κερδίσει την υποστήριξη της τοπικής κοινωνίας.
Φαίνεται πως για τον κ. Δήμαρχο και τους συνεργάτες του καθώς και για τους εκπροσώπους ενός σάπιου πολιτικού συστήματος, η ενασχόληση με την πολιτική είναι έμμισθο επάγγελμα και όχι στάση ζωής και κοινωνική προσφορά. Εάν μπορούσαν θα καταργούσαν ή θα απαγόρευαν κάθε ανεξάρτητη, συλλογική κοινωνική δραστηριότητα. Ξεχνούν όμως ότι όσο η πολιτική των κρατούντων γεννά την φτώχεια, την ανεργία, την εξαθλίωση, την υποβάθμιση του περιβάλλοντος και της καθημερινής ζωής, θα γεννιέται η ανάγκη να δημιουργούνται ανεξάρτητες συλλογικότητες κοινωνικής δράσης και όσο κι αν προσπαθούν με αυταρχισμό, με συκοφαντίες, δε θα μπορέσουν να τις καταργήσουν.
Όταν η πολιτική τους γεννά την αδικία, τη φτώχεια, την εξαθλίωση και την ταξική ανισότητα,
η Αντίσταση η Αλληλεγγύη, η Κοινωνική δράση είναι καθήκον μας. Συνεχίζουμε

ΠΟΛΙΤΕΣ ΤΟΥ ΒΥΡΩΝΑ
6/1/2013

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.