Τρίτη 14 Ιανουαρίου 2014

ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΘΗΚΕ ΜΕ ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ
Η ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ 150 ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΓΕΝΝΗΣΗ ΤΟΥ ΠΟΙΗΤΗ Κ.ΚΑΒΑΦΗ

«Τιμή σ’ εκείνους, όπου στην ζωή των
ώρισαν και φυλάγουν Θεμοπύλες.
Ποτέ από χρέος μη κινούντες.»
                                                                                             Κ. Καβάφης
 
Μαζικότητα, συγκίνηση και ενθουσιασμός σφράγισαν την εκδήλωση για τα 150 χρόνια από την γέννηση του ποιητή Κωνσταντίνου Καβάφη, την οποία οργάνωσε το Κοινωνικό Ιατρείο Φαρμακείο Βύρωνα, στο χώρο του άλσους της Αγ. Τριάδας- Λαμπηδόνας, το Σάββατο 8 Γενάρη, στον Βύρωνα.

Ένα πλήθος κόσμου, που κατέκλυσε μέσα και έξω την αίθουσα της Λαμπηδόνας, με χαρακτηριστική την συμμετοχή νέων ανθρώπων, αλλά και την παρουσία δημοτικών συμβούλων, του Προέδρου του Σωματείου Εργαζομένων στο Δήμο, του Συμπαραστάτη του Δημότη και της επιχείρησης του Δήμου Βύρωνα, εθελοντών γιατρών, που έχουν ενταχθεί στο Δίκτυο του ΚΙΦΒ, αλλά και πρωτοπόρων πολιτών διαφόρων κινήσεων, τίμησαν με τα θερμά χειροκροτήματά τους και την ενθουσιώδη αποδοχή τους, τους εξαιρετικούς συντελεστές της εκδήλωσης, που με την παρουσία και την εξαιρετική συμβολή τους έκαναν δυνατή τη πραγματοποίηση αυτής της σπουδαίας βραδιάς, αφιερωμένη στον ποιητή της «Ιθάκης».


Το ΚΙΦΒ εκφράζει για άλλη μια φορά σε όλους τους συντελεστές της εκδήλωσης τις θερμές ευχαριστίες του και χαιρετίζει την παρουσία αυτού του  πλήθους πολιτών, που, μεταξύ των άλλων, υπογραμμίζει την ανάγκη να πολλαπλασιαστούν και να ενταθούν οι προσπάθειες ώστε να δημιουργηθεί ένα μεγάλο πολιτιστικό κίνημα όχι μόνο στο Δήμο Βύρωνα, αλλά και στις όμορες περιοχές, το οποίο να συμβάλλει στην χειραφέτηση του εργαζόμενου λαού, στις πνευματικές και ιδεολογικές ανάγκες του, για τους νέους αγώνες που έρχονται. Να «ανεβούμε λίγο ψηλότερα»!


Η καθηγήτρια νεοελληνικής λογοτεχνίας στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας

κ. Παπαρούση Μαρίτα



Οι ηθοποιοί από το ΔΗΠΕΘΕ Βόλου Μαργαρίτη Μαρία και Τσεφαλά Ελένη. απαγγέλουν Καβάφη.


Η Μαρία Ρεμπούτσικα έπαιξε βιολί και τραγούδησε την «Αλεξάνδρεια» και συνθέσεις της Ευανθίας Ρεμπούτσικα από την «πολίτικη κουζίνα».


Η Γεωργία Σαββοπούλου συνοδευόμενη από τον πιανίστα

Πρατίλα Σπύρο τραγουδάει Καβάφη



Η ορχήστρα των νέων υπό την διεύθυνση του Θοδωρή Σιούτη.




Ο συντονιστής του Κοινωνικού Ιατρείου Φαρμακείου Βύρωνα
Δ. Σουλιώτης ανοίγει την εκδήλωση.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.