Τετάρτη 11 Ιουνίου 2014

Ανακοινωση

Νοσοκομείο Ευαγγελισμός: Σε κίνδυνο οι ασθενείς λόγω έλλειψης κλινών και προσωπικού!
Μια τριτοκοσμική εικόνα νοσοκομείου, στην οποία τα δεκάδες ράντζα στους διαδρόμους και οι εκατοντάδες ασθενείς και οικείοι αναμένουν βοήθεια από το ελάχιστο προσωπικό, παρουσίασε σε συνέντευξη Τύπου ο πρόεδρος του σωματείου των εργαζομένων στο νοσοκομείο Ηλίας Σιώρας.

Ειδικότερα, ανέφερε ότι ο «Ευαγγελισμός», το μεγαλύτερο νοσοκομείο του ΕΣΥ στην Ελλάδα, με τους 500.000 εξωτερικούς ασθενείς και τους 52.000 νοσηλευόμενους ανά έτος, παρουσιάζει τραγικές ελλείψεις προσωπικού, την ίδια στιγμή που υπάρχουν εκατοντάδες κενές οργανικές θέσεις προσωπικού όλων των ειδικοτήτων. Όπως τόνισε, όλες οι ειδικές μονάδες νοσηλείας του νοσοκομείου λειτουργούν με αριθμό γιατρών και νοσηλευτών, ο οποίος βρίσκεται πολύ κάτω από τα όρια ασφαλείας.

 Επίσης, όπως ανέφερε ο κ. Σιώρας, στο νοσοκομείο νοσηλεύονται 51 ψυχικά ασθενείς σε τμήμα δυναμικότητας 20 κρεβατιών. Αντίστοιχη εικόνα παρουσιάζει το «Αγία Όλγα» και το «Σωτηρία» ενώ στο νοσοκομείο «Γεννηματάς» -σημειώνει– είναι έτοιμη ψυχιατρική κλινική δυναμικότητας 30 κλινών και δεν λειτουργεί ακόμα για άγνωστους λόγους. Την ίδια ώρα, δεν έχουν αναπτυχθεί δημόσιες κοινοτικές δομές (ξενώνες) για την παρακολούθηση ασθενών που δεν χρειάζονται απαραιτήτως νοσηλεία σε νοσοκομείο. Σύμφωνα με τον κ. Σιώρα, «η ψυχιατρική μεταρρύθμιση», αντί να οδηγήσει, αυτήν την ιδιαίτερα ευαίσθητη ομάδα ασθενών, σε δωρεάν δημόσιες δομές, τους οδηγεί στο έλεος ιδιωτικών επιχειρηματικών συμφερόντων, καθώς όλο το βάρος πέφτει στις τσέπες των ασθενών και των συγγενών τους, αλλά και στο υγειονομικό και λοιπό προσωπικό».


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.