Πέμπτη 23 Απριλίου 2015

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


ΝΕΑ ΧΤΥΠΗΜΑΤΑ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΑΠΟΡΩΝ ΤΗΣ ΠΡΟΝΟΙΑΣ!

 

ΒΑΣΑΝΙΖΟΥΝ ΤΟΥΣ ΑΠΟΡΟΥΣ: Μέχρι και 8 μήνες(!) χρειάζεται η χρεοκοπημένη ηγεσία της δημοτικής αρχής Καμίνη για να εκδώσει ή να ανανεώσει τα βιβλιάρια Πρόνοιας!....

 

Η καθυστέρηση ισοδυναμεί ουσιαστικά με κατάργηση της υγειονομικής προστασίας για χιλιάδες συμπολίτες μας και παραβίαση θεμελιωδών δικαιωμάτων των άπορων πολιτών που πρέπει να προκαλέσει την επέμβαση των πολιτικών κομμάτων.

 

Οι άποροι στιγματίζουν την απαράδεκτη στάση της κυβέρνησης:  Τόσο ο υπουργός Εργασίας όσο και η αν. υπουργός κοινωνικής αλληλεγγύης κ. Φωτίου εξακολουθούν να  αντιγράφουν τις πολιτικές της κυβέρνησης Ν.Δ-ΠΑΣΟΚ !

 

Τα κρατικά νοσοκομεία του κ. Κουρουμπλή αρνούνται να δώσουν ταινίες μέτρησης ζακχάρου  στους διαβητικούς της Πρόνοιας ισχυριζόμενα ότι δεν διαθέτουν πλέον ταινίες!

 

Ακούνητες οι εκφυλισμένες διοικήσεις και διευθυντοκρατία των κρατικών νοσοκομείων που υπηρέτησαν με τόσο αντιλαϊκό πάθος τις μνημονιακές πολιτικές!

 

Η κυρία Τ. Μαλαματί  ( Αρ. Πρωτικόλου. 361800) έκανε αίτηση στην Πρόνοια του Δήμου Αθηναίων στις 13.9.2014 και μέχρι τις 17.4.14 δηλ. μετά από 8 ολόκληρους μήνες δεν είχε πάρει ακόμα το βιβλιάριο Πρόνοιας! Δεν πρόκειται για εξαίρεση. Η κατάσταση αυτή εξελίσσεται σε κανόνα καθώς είναι γνωστό ότι το γενικότερο καθεστώς φροντίδας για τους άπορους αντί να βελτιώνεται επιδεινώνεται ραγδαία.

 

Η κ. Αλεξάνδρα Σταματί, με βιβλιάριο Πρόνοιας, πήγε σήμερα στον Ευαγγελισμό και ζήτησε ταινίες μέτρησης ζακχάρου, αλλά αφού της είπαν ότι δεν διαθέτουν, την παρότρυναν να μη ξανάρθει διότι το πιθανότερο είναι ότι το νοσοκομείο θα κάνει πολύ καιρό να ξαναφέρει ταινίες μέτρησης και την έδιωξαν. Πρέπει να σημειωθεί ότι για ένα διαβητικό οι ταινίες μέτρησης είναι βασικό εργαλείο προστασίας της υγείας του, ενώ  η αγορά τους είναι αδύνατη από τους άπορους καθώς ένα κουτί με 50 ταινίες έχει 25 ευρώ!   

 

Από τότε που ανέλαβε η νέα κυβέρνηση μέχρι και σήμερα όχι μόνο δεν άλλαξε τίποτα στο βάρβαρο καθεστώς των άπορων της Πρόνοιας αλλά αντίθετα, μεταξύ των άλλων, ανέβηκε η καθυστέρηση για την έκδοση ή ανανέωση των βιβλιάριων Πρόνοιας για τους άπορους από 4-5  σε 6-8 μήνες. Όταν η ισχύς του βιβλιαρίου ισχύει μόνο για ένα χρόνο είναι  φανερό ότι ένα από τα πιο φτωχά στρώματα της ελληνικής κοινωνίας, στο τομέα της υγείας, βλέπουμε να εξοντώνεται, έχοντας προστασία μόνο για 4-6 μήνες. Διαπερνάται δηλ. από το ίδιο καθεστώς, που έστησαν οι προηγούμενες κυβερνήσεις για να πετύχουν το γνωστό και ματωμένο με την δυστυχία του λαού δημοσιονομικό πλεόνασμα! 

  

Θυμίζουμε ότι οι Δήμοι Αθήνας και Καλλιθέας έχουν αναλάβει για λογαριασμό, όλων σχεδόν των Δήμων της Β΄ Αθήνας να εκδίδουν τα βιβλιάρια Πρόνοιας, υπηρετώντας έτσι τις βάρβαρες πολιτικές του συστήματος κα των μνημονίων, υποβάλλοντας σε πρόσθετες ταλαιπωρίες και δαπάνες,  χιλιάδες συμπολίτες μας που ζούνε κάτω από καθεστώς απερίγραπτης φτώχειας! Είναι φανερό ότι η καθυστέρηση αυτή στερεί από τους άπορους, δωρεάν ιατρικές εξετάσεις, φάρμακα, διαγνωστικές εξετάσεις και νοσοκομειακή περίθαλψη δικαιώματα και παροχές που προβλέπονται και είναι κατοχυρωμένα από τον νόμο.  

 

Αν και η επιτροπή του Κοινωνικού Ιατρείου Φαρμακείου Βύρωνα (ΚΙΦΒ), που συναντήθηκε στα τέλη Μαρτίου με την Γ.Γ του Υπουργείου Κοινωνικής Αλληλεγγύης και έθεσε στο υπουργείο το σύνολο των προβλημάτων των άπορων της Πρόνοιας  διατυπώνοντας συνολικά τα σχετικά αιτήματα , έλαβε την διαβεβαίωση ότι το υπουργείο Εργασίας θα εξετάσει  τα ζητήματα, που θέτει αυτό  το απαράδεκτο καθεστώς στην  Πρόνοια, παρ’ όλα, αυτά μέχρι σήμερα, δεν είδαμε κανένα ενδιαφέρον και καμιά θετική παρέμβαση της κ. Φωτίου και του υπουργείου Εργασίας, γενικότερα, για τους άπορους της Πρόνοιας.    

 

ΚΙΦΒ

21.4.2015

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.