Παρασκευή 1 Μαΐου 2015

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


Τερματίζεται επί τέλους το βάρβαρο καθεστώς της απάτης και της ταλαιπωρίας που αφορά την έκδοση/ανανέωση των βιβλιαρίων Πρόνοιας

 
Την Δευτέρα το υπουργείο ανακοινώνει το σύνολο των μέτρων για την Πρόνοια

 
Με ιδιαίτερη ικανοποίηση το Κοινωνικό Ιατρείο Φαρμακείο Βύρωνα (ΚΙΦΒ) καθιστά γνωστό στους άπορους της Πρόνοιας ότι η αναπληρώτρια υπουργός Κοινωνικής Αλληλεγγύης κ. Φωτίου, σύμφωνα με την ενημέρωση την οποία είχαμε, από την ίδια την υπουργό, σήμερα το μεσημέρι, αποφάσισε να προχωρήσει στην λήψη άμεσων μέτρων για να τερματισθεί τα απαράδεκτο καθεστώς στην καθυστέρηση της έκδοσης και της ανανέωσης των βιβλιαρίων Πρόνοιας.

 
Σύμφωνα με την ενημέρωση της κ. υπουργού, τα συνολικά μέτρα θα ανακοινωθούν στην συνέντευξη τύπου την οποία θα δώσει η ίδια την προσεχή Δευτέρα. Στα μέτρα αυτά περιλαμβάνονται, κατ’ αρχήν, η αποκέντρωση της διαδικασίας έκδοσης και ανανέωσης των βιβλιαρίων Πρόνοιας κατά Δήμο, η κατάθεση των δικαιολογητικών στα ΚΕΠ κάθε Δήμου και η ηλεκτρονική διαδικασία στην έκδοση των βιβλιαρίων, αλλά και άλλα μέτρα τα οποία θα ανακοινωθούν στην αναφερόμενη συνέντευξη.

 
Το Κοινωνικό Ιατρείο Φαρμακείο Βύρωνα, το οποίο εδώ και δύο, περίπου, χρόνια πάλευε ασταμάτητα για να τερματισθεί το βάρβαρο και πολύχρονο καθεστώς για τους άπορους της Πρόνοιας, το οποίο οικοδομήθηκε με ευθύνη της κυβέρνησης Ν.Δ και ΠΑΣΟΚ και των συμμάχων τους  στις δακτυλοδεικτούμενες ηγεσίες των δημοτικών αρχών Αθήνας και Καλλιθέας, εκφράζει, κατ’ αρχήν, την ικανοποίησή του για τις εξελίξεις ,  ευχαριστεί την κ. Φωτίου για την ενημέρωση μας και χαιρετίζει την πρωτοβουλία της, επιφυλασσόμενο να πει την τελική του γνώμη όταν γνωστοποιηθεί το σύνολο των τελικών μέτρων.

 

ΚΙΦΒ                                                                                 29.4.2015      

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.