Πέμπτη 21 Μαΐου 2015

Το σκάνδαλο για τη βοήθεια στο σπίτι


ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ

Δ. Σουλιώτη

 

ΤΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΤΗΣ ΑΣΥΔΟΣΙΑΣ ΧΑΡΔΑΛΙΑ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ

Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΚΑΤΩΠΟΔΗΣ ΚΑΙ Η ΗΓΕΤΙΚΗ ΤΟΥ ΟΜΑΔΑ «ΕΚΛΕΨΑΝ» ΤΗΝ ΥΠΗΡΕΣΙΑ  «ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ» ΚΑΙ ΤΗΝ « ΧΑΡΙΣΑΝ» ΣΤΗΝ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗ ΕΤΑΙΡΙΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΒΥΡΩΝΑ!...

 

Ο Δήμαρχος Βύρωνας Γρηγόρης Κατωπόδης και μέλος της Κ.Π.Ε του ΣΥΡΙΖΑ,  ο οποίος στο δημοτικό συμβούλιο εμφανίζεται να θρηνεί πάνω στα ερείπια της ανθρωπιστικής κρίσης, ενεργώντας ως γνήσιος «προοδευτικός και ευαίσθητος άνθρωπος», ως ηγέτης, που σκύβει με ευαισθησία πάνω στον ανθρώπινο πόνο, αλλά συνάμα και ως αρχηγός που ΓΡΑΦΕΙ ΣΤΑ ΠΑΛΙΆ ΤΟΥ ΤΑ ΠΑΠΟΎΤΣΙΑ ΤΙΣ ΑΝΑΓΚΕΣ ΤΩΝ ΑΝΕΡΓΩΝ ΚΑΙ ΑΠΟΡΩΝ ΜΕΛΩΝ ΤΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΤΟΥ ΒΥΡΩΝΑ, προχώρησε σε μια πρωτοφανή, αυθαίρετη, παράνομη, αλλά και αήθη πράξη. «Εξαφάνισε» την υπηρεσία «Βοήθεια στο Σπίτι» από αυτούς ΠΟΥ ΤΗΝ ΕΧΟΥΝ ΑΝΆΓΚΗ  και «χάρισε» το προσωπικό της στην Δημοτική Επιχείρηση Ανάπτυξης Δήμου Βύρωνα, πρόεδρος της οποίας είναι ο κ. Β. Πάγκαλος, μέλος επίσης του ΣΥΡΙΖΑ.

 

Με την ενέργειά του αυτή όχι μόνο ο κ. Κατωπόδης αλλά και ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής του Δήμου, καθώς και όλος ο σκληρός πυρήνας των στελεχών, που συσπειρώνονται γύρω από την αποτυχημένη και συντηρητική δημαρχοκεντρική πολιτική Κατωπόδη, έδειξαν ότι η πολιτική τους γραμμή βρίσκεται σε πλήρη αποξένωση από τις άμεσες, βασικές όσο και τραγικές ανάγκες χιλιάδων άνεργων, άπορων και απελπισμένων συμπολιτών μας, που όπως είναι γνωστό πολλοί από αυτούς είναι ηλικιωμένοι, ζούνε μόνοι και πολλοί από αυτούς είναι μέσα σε απερίγραπτη μιζέρια και εγκατάλειψη και έχουν άμεση ανάγκη τις αναφερόμενες υπηρεσίες. Η ανθρωπιστική κρίση υπάρχει ΚΑΙ ΦΩΝΆΖΕΙ αλλά για πολλούς είναι χρήσιμη μόνο για μεγάλα λόγια και επιδείξεις παραπλάνησης στα πλαίσια της πασίγνωστης πια πολιτικής υποκρισίας. 

 

Καταγγέλλω ότι κάτω από την πολιτική της καταπίεσης και του εκφοβισμού των εργαζομένων στελέχη και υπάλληλοι της κοινωνικής υπηρεσίας, που εδρεύει στο ΚΑΠΗ της Αγ. Σοφίας, υποχρεώνονταν - όταν πήγαινα στο ΚΑΠΗ και αναζητούσα την υπηρεσία για τις ανάγκες των πολιτών μας - να αυτοταπεινώνονται, να αναγκάζονται να λένε ψέματα για να αποκρύψουν το γεγονός ότι το υπαλληλικό προσωπικό «ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ» ΔΕΝ ΥΠΗΡΧΕ ΠΙΑ ΕΙΧΕ ΕΞΑΦΑΝΙΣΘΕΙ ΑΠΟ ΤΟ Κ.Α.Π.Η ΚΑΙ ΕΙΧΕ ΜΕΤΑΤΕΘΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ στη Δημοτική Επιχείρηση υπό τις διαταγές του προέδρου κ. Πάγκαλου, αντί, όπως όριζε το καθήκον και των δύο εργαζομένων που ανήκουν στην «Βοήθεια στο Σπίτι, να κ’ανουν τα καθήκοντα για τα οποία προσλήφτηκαν για να είναι  κοντά στους συμπολίτες μας, που υποφέρουν.

 

Θα ήθελα ακόμα να γνωρίζει ο λαός του Βύρωνα ότι και επί Χαρδαλιά, την υπηρεσία αυτή την είχαν, επίσης, «κρυμμένη» στο ΚΕΝΤΡΟ ΥΓΕΙΑΣ ΤΟΥ ΒΥΡΩΝΑ. Ο καθένας μπορεί να καταλάβει γιατί η υπηρεσία αυτή ήταν αποκομμένη από την δημοτική Κοινωνική υπηρεσία, την ευθύνη της οποίας ΈΠΡΕΠΕ ΝΑ ΕΧΕΙ τότε ο αξιότιμος, γιατρός μάλιστα, κ. Γώγος. Όταν μια φορά στο Δημοτικό Συμβούλιο ζήτησα να έρθει γραπτά ο απολογισμός του έργου, που είχε πραγματοποιήσει όλα αυτά τα χρόνια «Η ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ» του Δήμου Βύρωνα, οι υπεύθυνοι έκαναν κυριολεκτικά το κορόϊδο!... Δεν είναι άλλωστε τυχαίο ότι κάθε πληροφορία και κάθε ανάρτηση στο διαδίκτυο της δημοτικής ιστοσελίδας  σχετικά με αυτή την υπηρεσία είχε εξαφανισθεί, αλλά κανείς τότε δεν είχε ασχοληθεί με την « λούφα και την παραλλαγή».  

 

Καλώ τον Δήμαρχο Κατωπόδη να επαναφέρει την υπηρεσία στο ΚΑΠΗ και την Κοιν. Υπηρεσία. Να ενημερώσει το Δημοτικό Συμβούλιο για το συνολικό και ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟ ΕΡΓΟ, που η υπηρεσία αυτή έχει υποτίθεται επιτελέσει την τελευταία 8ετία, τουλάχιστον. Για ποιο λόγο, ενώ ο σημερινός Δήμαρχος γνώριζε ότι η υπηρεσία αυτή «κρυβόταν» στο Κ.Υ Βύρωνα» επί χρόνια, ήταν δηλ. το έργο της έξω από κάθε ουσιαστική  δημοτική καθοδήγηση και έλεγχο, δεν έφερε ποτέ το ζήτημα αυτό στο δημοτικό συμβούλιο. Παρακαλώ την Πρόεδρο κυρία Β. Σάρολα να ενεργήσει άμεσα και να ζητήσει να παρουσιασθεί το έργο αυτής της υπηρεσίας στο δημοτικό συμβούλιο, με έγγραφα, διευθύνσεις και ονόματα των ανθρώπων που ΥΠΟΤΊΘΕΤΑΙ ότι εξυπηρετήθηκαν από την εν λόγω υπηρεσία, την εποχή Χαρδαλιά….. Ενδιαφέρον έχει και το ερώτημα γιατί η Διοίκηση του Ιπποκράτειου Νοσοκομείου στέγαζε την «ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ» στο Κέντρο Υγείας του Βύρωνα. Υπηρεσία του Νοσοκομείου ήταν;

 

Καλώ τις αρμόδιες δημόσιες ελεγκτικές αρχές, τους αρμόδιους υπουργούς και την Κυβέρνηση, να επιβάλλουν στους πρωταίτιους αυτής της παρανομίας, και πρώτα από όλα τον Δήμαρχο και τον Πρόεδρο της Δημοτικής Επιχείρησης Ανάπτυξης του Δήμου Βύρωνα, τις ποινές που προβλέπει ο νόμος. Καλώ τον κ. Πάγκαλο να παραιτηθεί. Και τη «Βοήθεια στο Σπίτι» να επιστρέψει στο έργο που της έχει αναθέσει ο νόμος. Η  κοινωνία έχει αυτή την υπηρεσία ανάγκη. Δεν θα φωνάζουμε για ανθρωπιστική κρίση για να γράφουμε στα παλιά μας τα παπούτσια το χρέος μας και τα καθήκοντά μας.

 

Δ. Σουλιώτης

6977- 747431

 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.