Δευτέρα 25 Μαΐου 2015

Αντιπροσωπεία του γαλλοελληνικού Συνδέσμου Αλλελεγγύης στο ΚΙΦΒ






Δελτίο Τύπου

Πολυμελής Αντιπροσωπεία του γαλλοελληνικού Συνδέσμου Αλλελεγγύης για την Ελλάδα, που εδρεύει στο Παρίσι αλλά και σε άλλες μεγάλες πόλεις της Γαλλίας, στην οποία συμμετέχουν γιατροί, επιστήμονες, μέλη και στελέχη του συνδικάτου της CGT, κομμουνιστές και άλλα μέλη γαλλικών προοδευτικών πολιτικών οργανώσεων επισκέφτηκαν πρόσφατα το Κοινωνικό Ιατρείο Φαρμακείο Βύρωνα (ΚΙΦΒ) για να ενημερωθούν για την κατάσταση στον τομέα της  υγείας στην Ελλάδα, για το έργο του ΚΙΦΒ αλλά και για να μεταφέρουν τους χαιρετισμούς των γάλλων συναγωνιστών και του γαλλοελληνικού συνδέσμου, στον αγωνιζόμενο ελληνικό λαό.

Στην συνάντηση, στην οποία συμμετείχε ευρεία αντιπροσωπεία των μελών του ΚΙΦ, έγινε εκτενής περιγραφή των τραγικών προβλημάτων, τα οποία αντιμετωπίζει ο ελληνικός λαός, τόσο στο πρωτοβάθμιο επίπεδο της ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης, όσο και στις τεράστιες ελλείψεις, που χαρακτηρίζουν τα κρατικά νοσοκομεία.

Η αντιπροσωπεία του ΚΙΦΒ, ανάμεσα στα άλλα, στάθηκε ιδιαίτερα στο τεράστιο αριθμό του 1,5 εκ ανέργων και της φτώχειας που σαρώνει τεράστιες μάζες του εργαζόμενου λαού και μίλησε για τις εμπειρίες της κατά τις οποίες πολυμελείς οικογένειες με ενήλικα ή ανήλικα παιδιά δεν έχουν κανέναν πόρο επιβίωσης. Περιέγραψε την αύξηση των αστέγων, την διαλυτική κατάσταση που κυριαρχεί στις υποδομές του ΕΣΥ και τα κρατικά νοσοκομεία καθώς και τις τεράστιες ελλείψεις, που υπάρχουν σε νοσοκομειακούς γιατρούς,  νοσηλευτικό προσωπικό, ιατρικά υλικά και φάρμακα και ανάδειξε την κοροϊδία και τις μεγάλες ελλείψεις που χαρακτηρίζουν το νομοθετικό πλαίσιο που θεσπίστηκε τον Ιούνιο του 2014 για τα 2,5 εκ. ανασφάλιστων από την προηγούμενη κυβέρνηση.

Η αδυναμία του ΕΣΥ να ανταποκριθεί σε βασικές ανάγκες του άρρωστου πληθυσμού, είπε η αντιπροσωπεία του ΚΙΦΒ, αντανακλά σε μεγάλο βαθμό τις τεράστιες μειώσεις των προϋπολογισμών στην Υγεία, τις οποίες επέβαλαν οι εγκληματικές και αντιλαϊκές πολιτικές των μνημονιακών κυβερνήσεων μαζί με την Ε.Ε, την Ε.Τ και το ΔΝΤ. Εάν το χρέος δεν μηδενισθεί- τόνισε η αντιπροσωπεία του ΚΙΦΒ- και δεν ηττηθούν οι αντιδραστικές πολιτικές της Ε.Ε, που αφορούν όχι μόνο τους Έλληνες, αλλά όλους τους εργαζόμενους λαούς στα κράτη μέλη, η δραματική κατάσταση που σαρώνει όλα, σχεδόν, τα εργαζόμενα στρώματα των λαών της Ε.Ε, θα επιδεινωθεί.      

Οι Γάλλοι συναγωνιστές ενίσχυσαν το ΚΙΦΒ με 500 ευρώ, τα οποία θα διατεθούν για την αγορά φαρμάκων. Οι δύο οργανώσεις συμφώνησαν επίσης να διατηρήσουν συνεχή γραμμή επαφής, αλληλοενημέρωσης και συνεργασίας με σκοπό να δυναμώσει η ενημέρωση του γαλλικού λαού για την πραγματική κοινωνική κατάσταση, που επικρατεί στην Ελλάδα και να ενισχυθεί το κοινωνικό μέτωπο αλληλεγγύης και συνεργασίας για τους κοινούς αγώνες του ελληνικού και γαλλικού λαού ενάντια στις αντιδραστικές πολιτικές της Ε.Ε, για την Αλλαγή και την κοινωνική δικαιοσύνη. Όπως έγινε ήδη γνωστό η σημερινή «Ουμανιτέ» δημοσιεύει εκτενές ρεπορτάζ και ασκεί δριμεία κριτική της οδυνηρής κατάστασης του τομέα Υγείας στην Ελλάδα.  

ΚΙΦΒ 

22.5.2015


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.