Τετάρτη 24 Ιουνίου 2015

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Όπως  η κυβέρνση Ν.Δ – ΠΑΣΟΚ έτσι και ο ΣΥΡΙΖΑ  ο ρίχνει στον Καιάδα τους άπορους της Πρόνοιας!
 
Βαριές ευθύνες της κ. Θεανώ Φωτίου, του υπουργού εργασίας και υπ. Υγείας.
 
ΧΩΡΙΣ ΦΑΡΜΑΚΑ ΚΑΙ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ ΟΙ ΑΠΟΡΟΙ ΤΗΣ ΠΡΟΝΟΙΑΣ ΓΙΑΤΙ Η ΑΝ. ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ κ. ΦΩΤΙΟΥ ΚΑΙ Ο ΚΑΜΙΝΗΣ ΧΡΕΙΑΖΟΝΤΑΙ 10 ΜΗΝΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΔΟΣΗ ΤΩΒ ΒΙΒΛΙΑΡΙΩΝ ΠΡΟΝΟΙΑΣ !
Η κ. Φωτίου έλεγε ψέματα όταν ενημέρωνε το ΚΙΦΒ ότι θα δώσει την αρμοδιότητα στους Δήμους και ότι η έκδοση των βιβλιαρίων Πρόνοιας θα γίνεται ηλεκτρονικά!...     
Συνεχίζεται η εξαπάτηση αλλά και η καταπάτηση στοιχειωδών δικαιωμάτων των άπορων της Πρόνοιας. Η τακτική της προηγούμενης συγκυβέρνησης ΠΑΣΟΚ και Ν.Δ, η οποία είχε αναθέσει την έκδοση των βιβλιαρίων πρόνοιας όλων των Δήμων της Β΄ Αθήνας, αποκλειστικά στους Δήμους Αθηναίων και Καλλιθέας μεθοδεύοντας έτσι την συστηματική καθυστέρηση για στην έκδοσή τους, με σκοπό να μειώνονται οι δαπάνες στην υγεία για τους δικαιούχους της Πρόνοιας ώστε η κυβέρνηση να επιτυγχάνει τα ματωμένα πρωτογενή πλεονάσματά της, συνεχίζεται και από την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ.
 
Στις ένδοξες ημέρες διακυβέρνησης Ν.Δ-ΠΑΣΟΚ Γεωργιάδη κλπ, η καθοδηγημένη καθυστέρηση έπαιρνε 5-6 μήνες. Σήμερα η έκδοση των Βιβλιάριων Πρόνοιας γίνεται με καθυστέρηση 10 και πάνω μήνες(!) ενώ οι μηχανισμοί εξαπάτησης, η ταλαιπωρία, τα συνεχή και πελώρια ψεύδη των αρμόδιων και η αυταρχική όσο προσβλητική συμπεριφορά απέναντι στους ανθρώπους αυτούς της φτώχειας και της έσχατης ένδειας, έχει πάρει βάρβαρες και ανεξέλεγκτες διαστάσεις με ευθύνη της κυβέρνησης και των αρμόδιων υπουργών της.
 
Πρέπει να σημειωθεί ότι η πολιτική εξουσία, ενεργώντας όπως ένας απατεώνας, έχει καθορίσει ότι η ισχύς των εν λόγω βιβλιαρίων διαρκεί μόνο για 12 μήνες (!) όχι όμως από την ημέρα που παίρνεις στο χέρι το βιβλιάριο, αλλά από την ημέρα που υπέβαλε ο δικαιούχος την αίτηση πράγμα που σημαίνει ότι ο άπορος της Πρόνοιας έχει δωρεάν υπηρεσίες υγείας τελικά μόνο για 2-3 μήνες τον χρόνο!
 
Ταυτόχρονα διευρύνεται η αδυναμία των νοσοκομείων να ανταποκριθούν στη ζήτηση φαρμάκων, σημειώνονται τεράστιες ελλείψεις στα εμβόλια παιδιών ενώ όπως καταγγέλλεται οι δημόσιες δομές υγείας δεν είναι εφοδιασμένες με τα απαραίτητα εμβόλια για τα παιδιά, τα οποία, όπως προβλέπεται από το νόμο, παρέχονται και γίνονται δωρεάν.
 
Μεταξύ των άλλων είναι επίσης άξιο προσοχής, ότι εξ όσων βέβαια γνωρίζουμε, καμιά δημοτική παράταξη του Δήμου Αθηναίων δεν έχει ενδιαφερθεί μέχρι σήμερα να φέρει στο δημοτικό συμβούλιο του Δήμου Αθηναίων τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι χιλιάδες άποροι της Πρόνοιας.
 
Τέλος θα πρέπει να σημειωθεί ότι η αν. υπουργός Κοινωνικής Αλληλεγγύης κ. Φωτίου, απαντώντας στις σχετικές καταγγελίες μας, πήρε στο τηλέφωνο το ΚΙΦΒ πριν περίπου 2 μήνες και μας ανάγγειλε ότι αποφάσισε να αναθέσει την ευθύνη των βιβλιαρίων της Πρόνοιας πλέον στον κάθε Δήμο ( αυτό προβλέπει άλλωστε και ο νόμος), ότι τα δικαιολογητικά θα κατατίθενται από τους άπορους στα ΚΕΠ και ότι η έκδοσή τους θα γίνεται ηλεκτρονικά! Από όλα αυτά δεν έγινε απολύτως τίποτα εκτός από το ότι η κ. Φωτίου, μετά από «σκληρές» προσπάθειες ανέβασε τον χρόνο έκδοσης των βιβλιαρίων από 6 σε 10 με 11 μήνες, στερώντας τα φάρμακα και τις άλλες υπηρεσίες από τους ανθρώπου που δεν έχουν ΚΑΝΕΝΑΝ ΑΛΛΟ ΠΟΡΟ για να τα προμηθευτούν… Θα πρέπει ακόμα να υπογραμμισθεί ότι ενώ η κ. Φωτίου μας κάλεσε και στη σχετική συνέντευξη τύπου, όπου υποτίθεται θα ανακοίνωνε τα παραπάνω νέα μέτρα, στην συνέντευξη, απόφυγε εντέχνως να ανακοινώσει αυτά τα οποία είχε ανακοινώσει τηλεφωνικά στο ΚΙΦΒ. Όταν ρωτήθηκε, μέσα στην αναφερόμενη συνέντευξη, από τον εκπρόσωπό μας κ. Δ. Σουλιώτη γιατί δεν ανακοινώνει τα μέτρα δημόσια, τα οποία υποτίθεται ότι είχε ήδη αποφασίσει, απάντησε σε κατ’ ιδίαν συζήτηση ότι τα μέτρα αυτά θα τα χειρισθεί (άγνωστο γιατί ) ο  αν. υπουργός Κοινωνικών Ασφαλίσεων κ. Δ. Στρατούλης!...
 
Ρωτάμε: Όλα αυτά που μας έλεγε η κ. Φωτίου, ήταν απλώς μια εξαπάτηση του ΚΙΦΒ και των φτωχών και απελπισμένων μαζών της Πρόνοιας, που κατά χιλιάδες κάθε μήνα γεννάει η πολιτική της Ε.Ε και οι κυβερνήσεις, που την υπηρετούν; Πότε θα σταματήσει ο εμπαιγμός και το τσαλαπάτημα των δικαιωμάτων των άπορων συμπολιτών μας. Νομίζουμε ότι η κυβέρνηση έχει χρέος να απαντήσει!
 
ΚΙΦΒ                                                               24.6.2015     

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.