Τρίτη 25 Αυγούστου 2015

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ


 

 ΔΥΝΑΜΩΝΕΙ Η ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΤΩΝ ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΛΑΟΥ

 
Συνεχίζεται και δυναμώνει η αλληλεγγύη πολιτών και συλλογικοτήτων της Ευρώπης προς το αγώνα του ελληνικού λαού και το Κοινωνικό Ιατρείο Φαρμακείο του Βύρωνα (ΚΙΦΒ).

 
Πρόσφατα, από μέλη του γάλλο-ελληνικού συνδέσμου αλληλεγγύης, στάλθηκαν αρκετές ποσότητες φαρμάκων ενώ σήμερα 24.8 Γαλλίδα καθηγήτρια, έφερε από το Παρίσι στο ΚΙΦΒ πρόσθετη φαρμακευτική βοήθεια. Την περασμένη Κυριακή  Ιταλίδα από τον Μιλάνο μας επισκέφτηκε μαζί με τον φιλέλληνα γιό της για να μας δωρίσει φάρμακα, ενώ ταυτόχρονα αποφάσισε να οργανώσει εκστρατεία αλληλεγγύης στην περιοχή του Μιλάνου στο τομέα της υγείας για τους Έλληνες ανασφάλιστους! Χθες Σάββατο (22.8) ομάδα Ελλήνων, που έχουν γεννηθεί στην Γερμανία (δύο μητέρες και τα παιδιά τους), μας έφεραν σημαντικές ποσότητες φαρμάκων και ιατρικό υλικό καθώς και πολλά ζευγάρια παπούτσια, παιδικά κυρίως, τα οποία προορίζονται για τους πρόσφυγες στην Ελλάδα!

 
Στην Γερμανία επίσης, σε συνεργασία με γιατρούς στην Ελλάδα, ομάδα ελλήνων και γερμανών γιατρών, αλλά και άλλων επιστημόνων και πολιτών, που ζούνε στην Γερμανία, μας ειδοποίησαν ότι ετοιμάζουν μια πρωτοβουλία αλληλεγγύης για τους έλληνες άνεργους, στον τομέα της υγείας. Από την Ιταλία, μια μεγάλη κοινωνική οργάνωση, που δραστηριοποιείται στον τομέα χορήγησης φαρμάκων στους άνεργους-άπορους της Ιταλίας, ετοιμάζεται να καταφθάσει τον Σεπτέμβριο στον Βύρωνα. Παρόμοια πρωτοβουλία εκδηλώθηκε από ομάδα Ιταλών στην Σικελία, ενώ μηνύματα για πρωτοβουλίες αλληλεγγύης καταφθάνουν από Έλληνες της Ολλανδίας, αλλά και Ισπανούς και Ελβετούς πολίτες και συλλογικότητες!

   
Τους τελευταίους τρείς μήνες ιταλικά, ισπανικά,  ελβετικά κ.α μέσα ενημέρωσης (ραδιοφωνικοί σταθμοί και εφημερίδες – π.χ ΚΟΡΡΕΟ, ΙΛ ΤΕΜΠΟ, ΚΟΡΡΙΕΡΕ ΝΤΕ ΛΑ ΣΕΡΑ, ΕΛ ΜΟΥΝΤΟ και ΕΛΒΕΤΙΚΑ ΕΝΤΥΠΑ) ενδιαφέρθηκαν και ζήτησαν από το ΚΙΦΒ συνεντεύξεις και πληροφόρηση για την κατάσταση στον τομέα της Υγείας στην Ελλάδα. Η δημοσιότητα που δόθηκε ήταν σημαντική.
 

Η ανάρτηση στην ιστοσελίδα μας μιας έκκλησης για το φάρμακο π.χ EPISTATUS προκάλεσε απίστευτες και συγκινητικές εκδηλώσεις αλληλεγγύης καθώς προκάλεσε αναρίθμητα τηλεφωνήματα και mails με τα οποία Έλληνες από όλα τα μέρη της ξενιτειάς, μέχρι και από το Σύδνεϋ της Αυστραλίας τηλεφωνούσαν και  ήθελαν να αγοράσουν το φάρμακο  και να το στείλουν στην Ελλάδα!...  

 
Χαιρετίζουμε το συνεχιζόμενο κίνημα κοινωνικής αλληλεγγύης στον χειμαζόμενο λαό μας και την άνεργη εργατιά της χώρας μας και υπογραμμίζουμε την ανάγκη της συνέχισης του αγώνα μέχρι ότου ο λαός μας σπάσει τα δεσμά της εξάρτησης, της φτώχειας και της ανεργίας. Στην ενημέρωση της κοινής γνώμης της Ευρώπης για την κοινωνική κατάσταση στην Ελλάδα, το ΚΙΦΒ στα πλαίσια της μικρής του συμβολής, εκτός από τις ευθύνες των μέχρι σήμερα ελληνικών κυβερνήσεων, ανέδειξε επίσης και κατάγγειλε την τραγική κατάσταση στον χώρο της υγείας, και όχι μόνο, καθώς και τον ρόλο της Ε.Ε και της αντιδραστικής πολιτικής της. Μέσα σε αυτή την Ε.Ε, υπογράμμισε το ΚΙΦΒ, εάν δεν ανατραπούν οι αντιδραστικές πολιτικές της, το μέλλον της χώρας μας, των εργαζομένων και των λαών της Ε.Ε θα είναι ζοφερό. 

 
ΚΙΦΒ
 
Βύρωνας 24.8.2015

   

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.