Τετάρτη 30 Σεπτεμβρίου 2015

Αλληλέγγυες Νότες - Παρασκευή 2/10, ώρα 9μμ




ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

«ΝΕΡΟ ΝΕΡΑΚΙ»

 Σχετικά με τις  «Νότες»

Τον Σεπτέμβρη του  2013, κάποιοι Μαρουσιώτες τραγουδιστές …μπάνιου άφησαν τη ντουζιέρα και τα σαπούνια στη σαπουνοθήκη και φτιάξαν την μουσική ομάδα Αλληλέγγυες Νότες. Εκεί άρχισαν να τραγουδούν ο ένας για τον άλλο και όλοι για  όλους. Σχεδόν δυο χρόνια μετά, οι Νότες έχουν δώσει στο Μαρούσι – και αλλού - πολλές συναυλίες, τραγουδώντας αλληλέγγυα.

Θα πούμε το «Νερό Νεράκι»…

Η ιδέα για το «Νερό Νεράκι» προέκυψε πριν ένα χρόνο με αφορμή μια συζήτησή μας για τις προοπτικές ιδιωτικοποίησης του Νερού. Ξεκινώντας, αρχίσαμε να  ψάχνουμε θεματικά τραγούδια και έτσι, τραγούδι το τραγούδι, προέκυψε αυτό το ταξίδι σε ποτάμια και  θάλασσες, σε σύννεφα και πηγάδια, στις πηγές και τις νεράιδες  της ελληνικής μουσικής. Η επιλογή των τραγουδιών βεβαίως δεν έγινε με ανθολογικό κριτήριο, είχε αισθηματικό χαρακτήρα. Γι’  αυτό και σε άλλη χρονική στιγμή μάλλον θα διαλέξουμε να τραγουδήσουμε άλλα τραγούδια… Το ελληνικό τραγούδι άλλωστε είναι πλούσιο σε τρεχούμενο  νερό – και όχι μόνο….

Η συναυλία αυτή είναι μια σύνθετη συνεργασία σπουδαγμένων (μουσικών, τραγουδιστών, ηθοποιών) μαζί με ερασιτέχνες, αλλά και ενηλίκων μαζί με παιδιά.

Μας ενώνει η αλληλεγγύη  και η αγάπη για την μουσική και το τραγούδι. Κι ο λόγος του ποιητή:

«Κι ήθελε ακόμη πολύ φως να ξημερώσει. Όμως εγώ

Δεν παραδέχτηκα την ήττα. Έβλεπα τώρα

Πόσα κρυμμένα τιμαλφή έπρεπε να σώσω

Πόσες φωλιές νερού να συντηρήσω μέσα στις φλόγες»

Την Παρασκευή 2/10/15, λοιπόν, η μουσική ομάδα αλληλεγγύης «Αλληλέγγυες Νότες», σε συνεργασία με το Κοινωνικό Πολιτιστικό Κέντρο Βύρωνα-Λαμπηδόνα, θα παρουσιάσει τη μουσική παράσταση Νερό Νεράκι.

είσοδος ελεύθερη (μαζεύουμε φάρμακα για τις Δομές Αλληλεγγύης της περιοχής)

έναρξη:  21.00
 
 

 

Σάββατο 26 Σεπτεμβρίου 2015

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ


ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΜΕΣΗ ΑΝΑΓΚΗ ΓΙΑ ΤΟ ΕΜΒΟΛΙΟ GARDASIL
Κοριτσάκι 13 χρονών οικογένειας προσφύγων  έχει άμεση ανάγκη από το εμβόλιο GARDASIL, το οποίο χρησιμοποιείται κατά των κονδυλωμάτων της μήτρας. Τα αναφερόμενα εμβόλια χορηγούνται από το ελληνικό κράτος δωρεάν αλλά η οικογένεια των προσφύγων δεν διαθέτει ΑΜΚΑ προκειμένου να εκδοθεί ηλεκτρονικά η ανάλογη συνταγή για την δωρεάν προμήθεια του εμβολίου. Το εμβόλιο στοιχίζει 126, 59 Ε
Παρακαλείται όποιος τυχόν διαθέτει το ζητούμενο εμβόλιο ή έχει την δυνατότητα να βοηθήσει χρηματικά, μπορεί να χρησιμοποιήσει τον τραπεζικό λογαριασμό 5063-025181-484 GR 67-0172-0630-0050-6302-518-484. Ο λογαριασμός αυτός  ανήκει στο φαρμακείο, από το οποίο η οικογένεια θα προμηθευτεί το εμβόλιο.
Επικοινωνία ΚΙΦΒ: Στα τηλέφωνα και το mails που παραθέτουμε. Ευχαριστούμε.  
ΚΙΦΒ
Βύρωνας 24.9.2015
 
   

Τρίτη 22 Σεπτεμβρίου 2015

ΔΩΡΕΑΝ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ


ΔΩΡΕΑΝ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΜΕΤΡΗΣΗΣ PSA (ΠΡΟΛΗΠΤΙΚΟΣ ΕΛΕΓΧΟΣ ΚΑΡΚΙΝΟΥ ΤΟΥ ΠΡΟΣΤΑΤΗ) ΓΙΑ ΑΝΔΡΕΣ 50-70 ΕΤΩΝ

21-25 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2015

ΣΤΑ ΜΙΚΡΟΒΙΟΛΟΓΙΚΑ ΚΕΝΤΡΑ ΤΟΥ ΔΙΚΤΥΟΥ 
IATRICA

www.iatrica.gr
Τηλ: 2142147020 (ώρες λειτουργίας τηλεφωνικού κέντρου από τις 09.00 έως τις 18.00).

Σάββατο 19 Σεπτεμβρίου 2015

Πέμπτη 17 Σεπτεμβρίου 2015

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ


                                                        
                           ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΙΑΤΡΕΙΟ ΦΑΡΜΑΚΕΙΟ ΒΥΡΩΝΑ (ΚΙΦΒ)
ΔΩΡΕΑΝ ΜΑΣΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
Ο Πανελλήνιος Σύλλογος Γυναικών με Καρκίνο Μαστού «Άλμα Ζωής» σε συνεργασία με την Κινητή Μονάδα Μαστογράφου της Ελληνικής Αντικαρκινικής Εταιρείας θα παρέχει το Σάββατο 26 Σεπτεμβρίου δωρεάν μαστογραφίες στον χώρο του Ζαππείου.

Για πληροφορίες μπορείτε να καλείτε την κ. Ελένη Λέκκα στο τηλέφωνο 210 4180006 (εσ. 19) από 14/09 έως 24/09 μεταξύ 11:00 με 18:00.

ΚΙΦΒ


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ


ΠΕΘΑΝΕ Ο ΧΑΡΙΣ ΚΑΤΣΑΝΕΒΑΚΗΣ ΕΝΑΣ ΕΞΑΙΡΕΤΟΣ

ΕΘΕΛΟΝΤΗΣ ΤΟΥ ΚΙΦΒ ΚΑΙ ΦΙΛΟΣ

 

Με λύπη μας πληροφορηθήκαμε προχθές ότι στις 7/9/2015 ο ψυχολόγος/ψυχαναλυτής και εθελοντής στο Κοινωνικό Ιατρείο Φαρμακείο  Βύρωνα» (ΚΙΦΒ) Χάρης Κατσανεβάκης απεβίωσε.

 

Ο Χ. Κατσανεβάκης, από την αρχή σχεδόν της λειτουργίας του ΚΙΦΒ, συντάχθηκε στο μέτωπο της Αλληλεγγύης και στάθηκε αρωγός στις ανάγκες των άνεργων συμπολιτών μας. Η συμβολή του ήταν πολύτιμη.

 

Υπήρξε εξαίρετος τόσο ως επιστήμονας όσο και ως φίλος. Οι σκέψεις μας θα είναι μαζί του. Εκφράζουμε τα ειλικρινή μας συλλυπητήρια στην  οικογένειά του.

 

ΚΙΦΒ

 

Βύρωνας 16.9.15

 

Τετάρτη 16 Σεπτεμβρίου 2015

ΖΗΤΕΙΤΑΙ ΠΙΕΣΟΜΕΤΡΟ


ΖΗΤΕΙΤΑΙ ΠΙΕΣΟΜΕΤΡΟ ΓΙΑ ΚΑΤΑΚΟΙΤΟ ΑΠΟΡΟ

Καρκινοπαθής άπορος, ο οποίος είναι κατάκοιτος, έχει ανάγκη από πιεσόμετρο.

 

Επικοινωνία: Κοινωνικό Ιατρείο Φαρμακείο Βύρωνα (ΚΙΦΒ) Ελλησπόντου 21 Βύρωνας, 6977 747431 και e-mail: kif.byrona@gmail.com. Ευχαριστούμε.

 

ΚΙΦΒ

 

Βύρωνας 15.9.15     

Τρίτη 8 Σεπτεμβρίου 2015

ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΗ ΚΑΛΥΨΗ ΑΣΦΑΛΙΣΜΕΝΩΝ ΠΡΟΝΟΙΑΣ



Προς: Νοσοκομείο Βόλου  <info@ghv.gr>


 
ΥΠΟΨΗ ΔΙΟΙΚΗΤΗ

Καλημέρα σας.
Στο Ιατρείο Αλληλεγγύης της Συνέλευσης Αγ. Νεκταρίου έχουμε δεχτεί καταγγελίες από ασφαλισμένους με βιβλιάρια απορίας, ότι δεν τους χορηγεί το φαρμακείο του Νοσοκομείου τα φάρμακα που συνταγογραφούνται από τους Ιατρούς του Νοσοκομείου, επικαλούμενο έλλειψη φαρμάκων και τους προτρέπει να τα αγοράσουν!

Έχουμε ήδη προβεί, σαν Ιατρείο Αλληλεγγύης σε αγορές τέτοιων, μη χορηγούμενων από το φαρμακείο σας,φαρμάκων.

Επειδή αυτή η πρακτική, πολιτική απάνθρωπη, αντιδεοντολογική και εξευτελιστική, δεν θα γίνει ανεκτή από εμάς και θα προβούμε σε δημόσια καταγγελία, παρακαλούμε να μας ενημερώσετε για τις ενέργειές σας και για την επιβεβαίωση η διάψευση των αναφορών.












ΑΝΔΡΕΑΣ ΞΗΡΟΜΕΡΙΤΗΣ

Δευτέρα 7 Σεπτεμβρίου 2015

ΑΛΛΑΓΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗΣ ΚΑΙ ΤΗΛ ΚΙΦΒ




ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Ειδοποιούμε τους ενδιαφερόμενους συμπολίτες μας ότι το Κοινωνικό Ιατρείο Φαρμακείο Βύρωνα (ΚΙΦΒ)  μεταφέρθηκε στην ίδια οδό Ελλησπόντου αλλά στον αριθμό 21 ενώ το τηλέφωνο 210 – 7628.209 έπαψε να ισχύει.

ΚΙΦΒ

7.9.2015