Δευτέρα 27 Ιουνίου 2016

ΒΙΒΛΙΑΡΙΑ ΠΡΟΝΟΙΑΣ


ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΙΑΤΡΕΙΟ ΦΑΡΜΑΚΕΙΟ ΒΥΡΩΝΑ

ΕΛΛΗΣΠΟΝΤΟΥ 21 - ΒΥΡΩΝΑΣ

6977-747431 

kif.byrona@gmail.com
To παρακάτω κείμενο δεν είναι απολύτως σωστό. 
Προκειται να επισκευτούμε το Υπουργείο Υγείας για να πάρουμε διευκρινήσεις. Το νέο καθεστώς για τους άπορους της Πρόνοιας στην πραγματικότητα ΠΑΡΑΒΙΑΖΕΙ ΚΑΙ  ΚΑΤΑΡΓΕΙ ΝΟΜΟΘΕΤΗΜΕΝΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΤΩΝ ΑΠΟΡΩΝ ΤΗΣ ΠΡΟΝΟΙΑΣ ΚΑΙ ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΑ ΕΧΕΙ ΚΛΕΙΣΕΙ ΠΡΟΣΩΡΙΝΑ (;) ΤΗΝ ΠΟΡΤΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΝΤΑΞΗ ΝΕΩΝ ΑΠΟΡΩΝ ΣΤΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΤΗΣ ΔΩΡΕΑΝ ΠΑΡΟΧΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΚΑΙ ΦΑΡΜΑΚΩΝ ΣΤΟ ΤΟΜΕΑ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ! ΣΥΝΕΠΩΣ ΤΟ ΚΕΙΜΕΝΟ ΠΟΥ ΠΑΡΑΘΕΤΟΥΜΕ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΓΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΤΩΝ ΑΛΛΑΓΩΝ ΠΟΥ ΕΠΗΛΘΑΝ ΣΤΗΝ ΕΚΔΟΣΗ ΤΩΝ ΒΙΒΛΙΑΡΙΩΝ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΠΛΗΡΗ ΚΑΙ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΚΑΙ ΘΑ ΔΙΟΡΘΩΘΕΙ ΑΜΕΣΑ!


ΤΑ ΒΙΒΛΙΑΡΙΑ ΠΡΟΝΟΙΑΣ

ΚΑΙ ΟΙ ΝΕΕΣ ΡΥΘΜΙΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΠΟΡΟΥΣ




Όπως είναι γνωστό τα βιβλιάρια της Πρόνοιας ΚΑΤΑΡΓΗΘΗΚΑΝ και εφεξής οι άποροι της Πρόνοιας για την άσκηση των δικαιωμάτων τους, θα κάνουν απο δώ και πέρα απλώς και μόνο χρήση του ΑΜΚΑ τους. Διευκρινίζουμε ότι μπορεί τα βιβλιάρια  Πρόνοιας να καταργήθηκαν, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι καταργήθηκε οποιοδήποτε από τα δικαιώματά τους, τα οποία εξακολουθούν να ισχύουν όπως και πριν, σύμφωνα με όσα ακριβώς προβλέπονται και κατοχυρώνονται από το σχετικό νομοθετικό πλαίσιο για τους άπορους της Πρόνοιας. Το υπογραμμίζουμε αυτό γιατί πολλοί παράγοντες του ΕΣΥ έχουν άγνοια των  νέων δεδομένων και σε ορισμένες περιπτώσεις αρνούνται στους άπορους της Πρόνοιας την παροχή υπηρεσιών υγείας.





Με την κατάργηση των βιβλιαρίων Πρόνοιας καταργήθηκε αυτομάτως και η πρωτόγονη διαδικασία της έκδοσης καθώς και η βασανιστική ετήσια ανανέωση των βιβλιάριων Πρόνοιας, την οποία η απάνθρωπη πολιτική του αντεργατικού και διεφθαρμένου δικομματισμού, των κυβερνήσεων των δανειακών συμβάσεων και των υποτακτικών εταίρων της Ε.Ε,  καθυστερούσαν συνειδητά και εκ συστήματος επί 4-6 μήνες (πολλές φορές μέχρι και 8 μήνες), ώστε οι εξαθλιωμένοι άποροι να μη μπορούν να πάρουν φάρμακα ή άλλες υπηρεσίες του ΕΣΥ. Με την μέθοδο αυτή, την οποία το ΚΙΦΒ είχε καταγγείλει ως πολιτική Άουσβιτς, στο τομέα της υγείας εξοικονομούνταν δαπάνες, τις οποίες οι κυβερνήσεις Ν.Δ – ΠΑΣΟΚ και Σία παρουσίαζαν ως δημοσιονομικά πλεονάσματα!.....    





Από την Τετάρτη 8/6/2016 στο σύστημα της ηλεκ/νικής συνταγογράφησης, “για τους ανασφάλιστους πολίτες και τις ευάλωτες κοινωνικές ομάδες”, εφαρμόζονται οι διατάξεις του ν.4368/2016. Αυτό σημαίνει ότι κάθε πρώην κάτοχος βιβλιαρίου Πρόνοιας, είτε αυτό είναι ακόμα σε ισχύ είτε έχει λήξει, δίνοντας μόνο το ΑΜΚΑ του στις κρατικές μονάδες υγείας, θα υπάγεται αυτομάτως στους δικαιούχους του άρθρου 33 του ν. 4368 και θα λαμβάνει όλες τις αναγκαίες υπηρεσίες υγείας δωρεάν.





Για τις νοσοκομειακές υπηρεσίες και τις διαγνωστικές εξετάσεις, όπως και πριν, θα απευθύνεται ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ στα κρατικά νοσοκομεία ή τα ΚΕΝΤΡΑ ΥΓΕΙΑΣ ή  ΠΕΔΥ, όταν τα τελευταία διαθέτουν ενδεχόμενα ανάλογουςς εξοπλισμούς διαγνωστικών εξετάσεων. Για ιατρική εξέταση ή έκδοση συνταγής από ΠΕΔΥ (πρώην ΙΚΑ) εκδίδεται υποχρεωτικά ηλεκτρονική συνταγή με συμμετοχή 0%. Με αυτήν ο άπορος της Πρόνοιας, μπορεί να παίρνει τα φάρμακά του όχι πια από τα φαρμακεία των κρατικών νοσοκομείων, όπως πριν, αλλά ΔΩΡΕΑΝ απο τα φαρμακεία της γειτονιάς του.





ΚΙΦΒ


26.6.2016

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.