Δευτέρα 20 Φεβρουαρίου 2017

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ


ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΔΗΜΟΣΙΕΣ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΤΟΥ ΚΙΦΒ ΚΑΙ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΕΣ ΑΝΑΠΗΡΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ ΚΑΤΑΡΓΗΘΗΚΕ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΤΟ ΠΑΡΑΒΟΛΟ ΤΩΝ 46,14 ΣΤΟ ΚΕ.Π.Α ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΝΑΠΗΡΟΥΣ ΑΝΑΣΦΑΛΙΣΤΟΥΣ ΚΑΙ ΑΠΟΡΟΥΣ ΣΥΜΠΟΛΙΤΕΣ ΜΑΣ

Με καθυστέρηση περίπου 2 ετών θεσπίστηκε τελικά η κατάργηση καταβολής παραβόλου 46,14 ευρώ, για τους ανασφάλιστους και άπορους, που είναι δικαιούχοι μηδενικής συμμετοχής στη φαρμακευτική δαπάνη και αιτούνται την πιστοποίηση της αναπηρίας τους από Υγειονομικές Επιτροπές του Κέντρου Πιστοποίησης Αναπηρίας (ΚΕ.Π.Α.). Η ρύθμιση αυτή θεσπίστηκε πρόσφατα και υπογράφτηκε απο την αναπληρώτρια υπουργό Κοινωνικής Αλληλεγγύης Θ. Φωτίου.

Σύμφωνα με την σχετική διάταξη, οι άποροι ανασφάλιστοι, οι οποίοι είναι δικαιούχοι μηδενικής συμμετοχής στη φαρμακευτική δαπάνη, απαλλάσσονται της υποχρέωσης καταβολής του παραβόλου, ύψους 46,14 ευρώ, για να έχουν το δικαίωμα να εξετασθούν από τις Υγειονομικές Επιτροπές ΚΕ.Π.Α., για το βαθμό αναπηρίας τους.

Η εξακρίβωση της μη ασφάλισης και της οικονομικής αδυναμίας των πολιτών θα γίνεται με την επίδειξη του ΑΜΚΑ τους στις γραμματείες των κατά τόπους υποκαταστημάτων ΚΕ.Π.Α., καθώς έχει πλέον ολοκληρωθεί η ηλεκτρονική διασύνδεση του Ολοκληρωμένου Πληροφοριακού Συστήματος (ΟΠΣ) ΙΚΑ–ΕΤΑΜ με το ηλεκτρονικό μητρώο ανασφαλίστων/οικονομικά αδυνάτων της ΗΔΙΚΑ.

Σε περίπτωση που το σύστημα δεν είναι ενημερωμένο οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να επισκέπτονται τις υπηρεσίες Κοινωνικής Πρόνοιας των Δήμων στους οποίους ανήκουν, να προσκομίζουν τα σχετικά έγγραφα, που απαιτούνται, για να μπορούν να ασκούν τα δικαιώματά τους.

ΚΙΦΒ
Βύρωνας 20/2/17

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.