Κυριακή 11 Ιουνίου 2017

ΜΑΡΑΘΩΝΙΟΣ 2017 - ΦΡΑΝΤΖ ΛΟΜΠΟΥΣ


Ανακοίνωση

ΜΕ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΤΟΥ ΦΙΛΕΛΛΗΝΑ ΚΑΙ ΦΙΛΟΥ                                    ΓΕΡΜΑΝΟΥ ΑΓΩΝΙΣΤΗ ΦΡΑΝΤΖ ΛΟΜΠΟΥΣ:                                                 

ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΙ ΞΕΝΟΙ ΟΡΓΑΝΩΝΟΥΝ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΜΕ ΤΗΝ ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΤΟΥ ΦΕΤΙΝΟΥ ΜΑΡΑΘΩΝΙΟΥ ΓΙΑ ΝΑ ΕΚΦΡΑΣΟΥΝ ΤΗΝ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΤΟΥΣ ΣΤΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΛΑΟΥ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΙΣ ΑΝΤΙΛΑΪΚΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΤΩΝ ΔΑΝΕΙΑΚΩΝ ΣΥΜΒΑΣΕΩΝ ΤΩΝ ΜΝΗΜΟΝΙΩΝ ΤΟΥ ΧΡΕΟΥΣ ΤΗΣ Ε.Ε ΤΟΥ ΔΝΤ ΚΑΙ ΤΗΣ ΕΚΤ!

 ΟΙ ΓΙΟΡΤΕΣ ΑΥΤΕΣ ΑΦΙΕΡΩΝΟΝΤΑΙ ΕΠΙΣΗΣ ΣΤΟΝ ΜΑΡΑΘΩΝΟΔΡΟΜΟ ΕΙΡΗΝΗΣ ΤΟΥ 1963 ΓΡΗΓΟΡΗ ΛΑΜΠΡΑΚΗ ΚΑΙ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΤΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ  Ο ΟΠΟΙΟΣ ΔΟΛΟΦΟΝΗΘΗΚΕ  ΑΠΟ ΠΑΡΑΚΡΑΤΙΚΕΣ ΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ ΤΗΣ ΔΕΞΙΑΣ  

Ο Φράντς Λόμπους δημοσιοποίησε το παρακάτω κείμενο για ενημέρωση των Ελλήνων και ξένων προοδευτικών ανθρώπων που θα ήθελαν να πάρουν μέρος στις εκδηλώσεις αλληλεγγύης προς τον ελληνικό λαό, με την ευκαιρία του Μαραθώνιου του 2017.

Το Κοινωνικό Ιατρείο Φαρμακείο Βύρωνα χαιρετίζει και τιμά την πρωτοβουλία του Φίλου και Αγωνιστή Φράντς Λόμπους ! Οι αγώνες και η Αλληλεγγύη των λαών θα νικήσουν!

ΚΙΦΒ

0.6.2017





RUN FOR THE EVOLUTION PROJEKT (GR )

Το σχέδιο είναι απλό και πρωτότυπο!

Το Νοέμβριο του 2017 εγώ (Franz Lohbusch) για πολλοστή φορά θα πάρω μέρος στον Κλασσικό Μαραθώνιο της Αθήνας.  Για να αυξήσω την προσοχή, αλλά και για να μπορέσω να συγκεντρώσω όσο τον δυνατόν περισσότερες δωρεές για το Κοινωνικό Ιατρείο- Φαρμακείο Βύρωνα, θα πραγματοποιηθεί αυτή τη χρονιά η ακόλουθη δράση:



Την Πέμπτη, 09.11.2017, θα συναντηθούν συμμετέχοντες (και όχι μόνο του Μαραθωνίου) από όσο τον δυνατόν περισσότερες χώρες ( στο σημείο εκκίνησης του Μαραθωνίου), και θα διανύσουν μέσα σε δύο ημέρες την διαδρομή Μαραθώνας - Αθήνα με τα πόδια. Η διανυκτέρευση θα πραγματοποιηθεί σε σκηνές- όπως ακριβώς και στην πορεία αλληλεγγύης από την Πάτρα στην Αθήνα το 2012. Με το σύνθημα: We go for freedom and self-determination, θα πρέπει εκ των προτέρων αλλά και σε όλη την διαδρομή να αναδειχτούν οι ποικίλες κοινωνικές αντιξοότητες των ανθρώπων της ευρύτερης περιοχής της Αθήνας.



Η άφιξη την Παρασκευή 11.11.2017, θα κλείσει με μια πρέπουσα τελετή λήξης στην πλατεία Συντάγματος. Έτσι θα παραμείνει χρόνος για τους συμμετέχοντες, που θα τρέξουν την Κυριακή 13.11.2017, (κάτι το οποίο φυσικά δεν είναι υποχρεωτικό ) αρκετός χρόνος για να ξεκουραστούν. Για να μπορέσει όλη η δράση να οργανωθεί σωστά θα πρέπει φυσικά να γίνουν κάποιες προετοιμασίες. Προσωπικά έχω διάθεση να οργανώσω όλο αυτό το εγχείρημα. Επομένως, σε όποιον αφήνει μια καλή εντύπωση το γεγονός, ότι θα περάσει δύο ημέρες στο ελληνικό τοπίο περπατώντας για ένα καλό σκοπό, θα πρέπει να ανακοινώσει τη συμμετοχή του το συντομότερο δυνατόν στο ακόλουθο e-mail: franzlohbusch@live.de



Μερικές ακόμη πληροφορίες: η διαδρομή (συνολικά 35 χλμ.) είναι εύκολη να την περπατήσει κανείς εντός δύο ημερών ενώ θα παραμείνει αρκετός χρόνος για να γευματίζει κανείς είτε με φαγητό και αναψυκτικά, που έχει φέρει μαζί του, είτε σε κάποιο εστιατόριο.



Το κλίμα: Γενικά τα τελευταία χρόνια, οι θερμοκρασίες και ο καιρός του μήνα Νοεμβρίου ήταν πολύ ευχάριστος. Από αυτή την άποψη η διανυκτέρευση σε σκηνή, που θα φέρει κάποιος μαζί του, δεν θα είναι πρόβλημα. Για την μεταφορά των σκηνών αλλά και για την παροχή περίθαλψης θα είναι διαθέσιμο ένα όχημα που θα συνοδεύει την πορεία. Σε περίπτωση ανάγκης θα παρέχεται βοήθεια και διευκόλυνση επιστροφής στην Αθήνα π.χ. για τη διανυκτέρευση.



Όλα τα προσωπικά έξοδα της συμμετοχής θα πρέπει να τα αναλάβει ο καθένας για λογαριασμό του, καθώς όλα τα έσοδα που θα συγκεντρωθούν να μπορέσουν να αποδοθούν στο Κοινωνικό Ιατρείο - Φαρμακείο Βύρωνα. Από τώρα και στο εξής μπορείτε να καταθέτετε τις δωρεές στον ακόλουθο λογαριασμό:



Όνομα κατόχου: Run for the Evolution e.V. Stadtparkasse Krefeld

IBAN: DE12 3205 0000 0002 803229

BIC: SPKRDE33



Τέλος, ο κλασσικό Μαραθώνιος της Αθήνας θα διεξαχθεί στη μνήμη του βουλευτή και αθλητή στίβου Γρηγόρη Λαμπράκη, ο οποίος πραγματοποίησε την 1η Μαραθώνια πορεία Ειρήνης το 1963. Ο Λαμπράκης αψήφησε τη σχετική απαγόρευση της αστυνομίας και βάδισε το μεγαλύτερο μέρος της διαδρομής μόνος του, εν μέσω απειλών. Σε μικρό χρονικό διάστημα δολοφονήθηκε από εξτρεμιστές δεξιούς. Αυτό το συμβάν έχει μεταφερθεί και σε ταινία την οποία μπορείτε να παρακολουθήσετε στον ακόλουθο σύνδεσμο:

https://www.youtube.com/watch?v=BU5_Dq6HAGI
https://de.wikipedia.org/wiki/Grigoris_Lambrakis



Μερικοί ακόμη σύνδεσμοι: Η περίληψη από τη συμμετοχή μου στο Μαραθώνιο το 2016.

https://www.youtube.com/watch?v=dC6_QXjcR2E
αλλά και σε κείμενο https://www.facebook.com/notes/run-for-the-evolution/13-november-2016-athengriechenland-%CE%B5%CF%85%CF%87%CE%B1%CF%81%CE%B9%CF%83%CF%84%CF%8E-danke-merci-gracias-thanks-%D1%81%D0%BF%D0%B0%D1%81%D0%B8%D0%B1%D0%BE-/1384994764846621/

σύνδεσμος για το Κοινωνικό Ιατρείο - Φαρμακείο Βύρωνα  http://www.sapiens.org/cu…/social-pharmacy-greece-austerity/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.