Κυριακή 17 Δεκεμβρίου 2017

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ




Όλοι και όλες τη Δευτέρα  18/12/2017 στις 8.30 μ.μ.                    στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο Δημοτικό συμβούλιο



Με  αίτημα την ανάκληση της απόφασης του Δήμου Βύρωνα για την επιβολή αναγκαστικών μέτρων είσπραξης οφειλών και την κατάσχεση τραπεζικών λογαριασμών συμπολιτών μας,  χωρίς να ληφθεί υπόψη η κοινωνική και οικονομική κατάσταση τους.



     Αυτό αποφασίστηκε στην  ανοικτή σύσκεψη που έγινε την Παρασκευή  μετά από  πρωτοβουλία της συλλογικότητας  «Πολίτες του Βύρωνα». Στη σύσκεψη έγινε εκτενής συζήτηση για τις συνέπειες και τον τρόπο αντιμετώπισης της απόφασης του Δήμου Βύρωνα να προχωρήσει στην επιβολή κατασχέσεων σε λογαριασμούς χιλιάδων συμπολιτών μας με οριζόντιο και ισοπεδωτικό τρόπο.

Στη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στην «Λαμπηδόνα» παρόντες ήταν  ο Δημοτικός Σύμβουλος Σταύρος Τζιορτζιώτης εκπρόσωπος της Αριστερής Παρέμβασης Πολιτών Βύρωνα, οι ανεξάρτητοι Δημοτικοί Σύμβουλοι Τάσος Μαυρόπουλος και Σωτήρης Παπαμιχαήλ, ο κ. Δημήτρης Σουλιώτης εκπρόσωπος του Κοινωνικού Ιατρείου Φαρμακείου Βύρωνα, εκπρόσωπος της Δημοκρατικής Ενότητας Βύρωνα, μέλη και φίλοι των «Πολιτών του Βύρωνα».



     Κοινή θέση όλων ήταν η καταδίκη της απόφασης της Δημοτικής Αρχής να προχωρήσει σε χιλιάδες κατασχέσεις τραπεζικών λογαριασμών χωρίς καμία ενημέρωση  του Δημοτικού Συμβουλίου, σε ορισμένες περιπτώσεις ούτε καν των ίδιων των θιγόμενων για αυτήν την ενέργεια, δίχως να λάβει υπόψη τον χρόνο παραγραφής και κανενός είδους  κοινωνικό ή οικονομικό κριτήριο, οδηγώντας σε απόγνωση χιλιάδες συμπολίτες μας που ζουν κάτω από τα όρια της φτώχειας. Ταυτόχρονα, οι προσπάθειες της  Δημοτικής Αρχής  να αποποιηθεί των πολιτικών της ευθυνών μεταθέτοντας τις ευθύνες στις διοικητικές υπηρεσίες του Δήμου πέφτουν στο κενό αφού έχουν δημοσιευτεί στην Διαύγεια δύο ομόφωνες αποφάσεις της οικονομικής επιτροπής του Δήμου που υπογράφονται από τους εκπροσώπους της Δημοτικής Αρχής και των Δημοτικών  Παρατάξεων Γώγου, Μπαντή Σωτηρόπουλου,  με τις οποίες ορίζεται δικαστικός επιμελητής για να παραδώσει τις λίστες των οφειλετών σε δύο τράπεζες



     Μετά από διαλογική  συζήτηση, αποφασίστηκε η μαζική παράσταση διαμαρτυρίας στο έκτακτο Δημοτικό συμβούλιο της προσεχούς Δευτέρας 18 Δεκεμβρίου στις 8.30 μμ που θα συζητηθεί το θέμα, με  αίτημα την ανάκληση της απόφασης του Δήμου Βύρωνα για την επιβολή αναγκαστικών μέτρων είσπραξης οφειλών, την  κατάσχεση τραπεζικών λογαριασμών συμπολιτών μας,  χωρίς να ληφθεί υπόψη η κοινωνική και οικονομική κατάσταση τους και η επιστροφή των χρημάτων σε όσους έχει ήδη γίνει κατάσχεση ενώ βρίσκονται σε οικονομική αδυναμία.



Καλούμε τον λαό του Βύρωνα, τους άνεργους και άπορους οφειλέτες σε μαζική συμμετοχή στο Δημοτικό Συμβούλιο της Δευτέρας 18 Δεκεμβρίου στις 8.30 μμ για να απαιτήσουμε την ανάκληση της απόφασης.







Βύρωνας 15/12/2017



Αριστερή Παρέμβαση Πολιτών Βύρωνα

Ανεξάρτητοι Δημοτικοί  Σύμβουλοι κκ. Μαυρόπουλος και Παπαμιχαήλ

Δημοκρατική Ενότητα Βύρωνα

Κοινωνικό Ιατρείο-Φαρμακείο Βύρωνα

Πολίτες του Βύρωνα






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.